Słyszałam tu i ówdzie o kotletach z kapusty.
Kiedy miałam do zagospodarowania dorodny jej kawałek, postanowiłam spróbować.
Ciekawa alternatywa, dla mięsnych dań obiadowych.
Smacznie i do syta!
składniki:
1/2 główki białej kapusty
300 g pieczarek
cebula
100 g sera twarogowego typu włoskiego
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
ponadto:
olej do smażenia
mąka do obtoczenia
Kapustę drobno poszatkować, ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić na sicie.
Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, usmażyć na odrobinie oleju, wystudzić.
Ser rozkruszyć do miski, dodać odciśniętą kapustę, cebulę z pieczarkami, bułkę tartą i jajka, doprawić do smaku.
Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w mące, smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać ciepłe, z ulubioną surówką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
-
Dziś chciałam podzielić się odkrytym przeze mnie niedawno przepisem na ciasto, które już zrobiło u mas furorę:) Jest szybkie i łatwe do prz...
-
Sezon przetworów właściwie już za nami. W tym roku nie zrobiłam ich zbyt wiele, tylko tylko te, bez których nie możemy się obyć, tu muszę ...
-
Pierwszy raz z nalewką pigwową spotkałam się kilkanaście lat temu, był to popisowy trunek pewnego miłego, starszego Pana, u którego czasem w...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz