Polecam
składniki:
750 - 800 g cukru pudru
100 g glukozy w proszku
4 łyżeczki żelatyny
70 ml wody
3 łyżeczki oleju o neutralnym smaku
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, cytrynowego, migdałowego
itp.
Żelatynę w proszku zalać wodą z przepisu, odłożyć na 10
minut do napęcznienia.
Po tym czasie podgrzać w kąpieli wodnej, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się
żelatyny.
Zdjąć z ognia, dodać glukozę, następnie olej, wymieszać i pozostawić do przestudzenia.
Do przestudzonej, ale nie steżałej żelatyny dodać
ekstrakt zapachowy, następnie dodawać cukier puder, w kilku turach i zagniatając. Gdy konsystencja na to pozwoli, przenieść masę na stolnicę i dokończyć wyrabianie.
Masa
będzie gotowa, kiedy zacznie przypominać plastelinę i przestanie się kleić. Nie jest konieczne zużycie całych 800 g (dużo zależy od jakości cukru
pudru!).
Masę można barwić barwnikami spożywczymi, najlepiej w proszku.
Wałkować na stolnicy oprósznej cukrem pudrem.
Masa z powyższych składników wystarcza na pokrycie tortu o
średnicy 30 cm i wykonanie ozdób.
OdpowiedzUsuńشركةرش مبيدات بالخبر
شركة تنظيف بالدمام
شركة تنظيف مكيفات بالدمام
شركة تنظيف فلل بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام
شركة تنظيف مجالس بالدمام
شركة تنظيف سجاد بالدمام
شركة تنظيف خزانات بالدمام
شركة تنظيف مساجد بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
OdpowiedzUsuńشركة رش مبيدات بالدمام
شركة تنظيف مكيفات بالرياض
شركة تنظيف مكيفات بالقطيف
شركة تنظيف بالقطيف
شركة تنظيف فلل بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف خزانات بالقطيف
شركة تنظيف مساجد بالقطيف
Torty, no cudo i na pewno pychotka :)
OdpowiedzUsuń