Kiedy najdzie ochota na małe, słodkie "co nieco" polecam przygotowanie gofrów!
Testowałam już różne przepisy, nie znalazłam dotąd idealnego, próbuję wciąż nowych rozwiązań.
Gofry przygotowane z tego przepisu są proste, szybkie i łatwe.
Zaraz po upieczeniu bardzo chrupiące, kiedy troszkę poleżą miękną, ale nadal są bardzo smaczne.
Idealne z różnymi dodatkami, tym razem u nas jogurt naturalny i domowy dżem pomarańczowy z dyni.
składniki:
2 szkl mąki pszennej
2 szkl mleka
2 jajka
1/3 szkl oleju
duża łyżka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Białka oddzielić od żółtek. Wymieszać z solą, ubić na sztywną pianę.
Pozostałe składniki zmiksować. Odstawić na 10 minut, następnie delikatnie wmieszać białka.
Porcje ciasta wlewać do gofrownicy, piec na złoty kolor.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
-
Dziś chciałam podzielić się odkrytym przeze mnie niedawno przepisem na ciasto, które już zrobiło u mas furorę:) Jest szybkie i łatwe do prz...
-
Sezon przetworów właściwie już za nami. W tym roku nie zrobiłam ich zbyt wiele, tylko tylko te, bez których nie możemy się obyć, tu muszę ...
-
Pierwszy raz z nalewką pigwową spotkałam się kilkanaście lat temu, był to popisowy trunek pewnego miłego, starszego Pana, u którego czasem w...
tyle tu fajnych przepisów,,zapisuję bloga:)
OdpowiedzUsuńI pozdrawiam